donderdag 25 april 2013

Caring dads

auteur: Tanja van Stappershoef, (Kompaan en de Bocht), vanuit London

Vandaag de eerste trainingsdag Caring dads. (http://caringdads.org) Een kindgericht vader programma van 17 weken voor vaders die pleger zijn van partnergeweld en kindermishandeling. Eindelijk een programma voor vaders waar het kind centraal staat. De eerste zin vandaag was dan ook: Het is niet het recht van de vader om het kind te zien, maar het kind heeft het recht om zijn vader te zien. De vaders hebben hier een verantwoordelijkheid. Kinderen waarbij de vader een positieve rol blijft spelen doen het zichtbaar beter op alle fronten, dit is uit onderzoek gebleken.
We hebben het vooral gehad over het ontwikkelen en motiveren van vaders om deel te nemen aan de cursus en te investeren in hun vaderschap. Er werd ons vandaag gevraagd onze eigen relatie met onze vaders te delen. Dit was confronterend, maar ook heel bijzonder te merken hoeveel impact het heeft om terug te gaan naar je eigen relatie met je vader.
Verder nog veel gewerkt met motiverende gespreksvoering, dit was bekend terrein. Het viel me op dat het krachtgerichte werken binnen de opvang goed aansluit bij dit programma waar je ook juist werkt vanuit de krachten van vaders. Een vader wil uiteindelijk het beste voor zijn kinderen.

Ik ben nog steeds enthousiast, het programma is een mooie aanvulling op het huidige aanbod. Nu lekker hapje eten en alvast in mijn handboek bladeren. Morgen weer fit en fris naar dag twee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten