donderdag 25 april 2013

Caring dads 2

auteur: Tanja van Stappershoef, (Kompaan en de Bocht), vanuit London

Na een goede nacht slaap vanochtend weer fris begonnen. Vandaag stond vooral in het teken van kindgericht ouderschap versus oudergericht ouderschap. Een belangrijk onderdeel van de cursus om het belang van kindgericht ouderschap te ontdekken en te oefenen. Hoe sluit ik aan bij mijn kinderen, welke ontwikkelingsfasen zijn er en wat betekent het voor het kind wanneer er sprake is van huiselijk geweld.

Ook de relaties die de vaders hebben met de moeders van hun kinderen is thema tussen alle oefeningen door. We hebben veel geoefend met de materialen en zelf verschillende presentaties gegeven. In de middag zijn we aan de slag gegaan met het 'gggg schema' (Gebeurtenis ⇓ Gedachte ⇓ Gevoel ⇓ Gedrag). De intentie van de vader voordat hij tot bepaald gedrag overging stond hierin centraal.  Door middel van oefening en filmpjes hebben we meer zicht gekregen op welke wijze dit besproken wordt binnen het Caring dads progamma.

De manier van werken, de visie en de oefeningen worden steeds duidelijker. Maar ook het belang van afstemming blijven zoeken met de hulpverleners die met de moeders werken. Vaders kunnen echt op een positieve wijze veranderen, wat weer een positief effect heeft op het hele gezinssysteem. Ik zeg "in september starten met de pilot. "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten