vrijdag 26 april 2013

Caring dads deel 3

Bijdrage van Tanja van Stappershoef (Kompaan de Bocht) vanuit Londen.

Na een slechte nacht slaap in het hotel op naar dag 3. Een intensieve, maar inspirerende dag.
Phrase van vandaag:
"A dad does not te be perfect, but hè has to be good enough".
Steeds duidelijker wordt dat Caring dads echt een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling en verbetering van het vaderschap. Hoe vaders door middel van allerlei oefeningen kunnen worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid.  Er worden praktische handvaten meegegeven waar vaders echt mee aan de slag kunnen. Hoe zij bijvoorbeeld ook anders met regels en afspraken om kunnen gaan. Met betrekking tot dat laatste hebben we verschillende oefeningen gedaan deels met rollenspel. Ook hebben we gekeken naar wat wij  als persoon goed vaderschap vinden. Dit maakte veel los bij de deelnemers.
Binnen de training wordt veel gebruik gemaakt van rollenspelen en filmmateriaal. Bijvoorbeeld: op you tube: Dad i am watching you: http://www.youtube.com/watch?v=htgPh3DalmM
In de middag hebben we bekeken op welke manier Caring dads opgezet is binnen het Engelse systeem en wat de contra's zijn voor deelname. Belangrijk voor Nederland is echt dat het goed ingebed is in de hulpverlening. Het kan echt geen opzichzelfstaand programma zijn. Wekelijks rapportage is een must naar de desbetreffende hulpverlener die betrokken zijn.
Kortom weer een leerzame dag. Maar met al dat gepraat over ouderschap en kinderen, begin ik mijn eigen kinderen en mijn partner toch erg te missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten