maandag 4 februari 2013

Actuele informatie over de internationale activiteiten van de Nederlandse Vrouwenopvang

Op deze weblog berichten we over de internationale activiteiten van de instellingen met Vrouwenopvang in Nederland die lid zijn van de Federatie Opvang. De vrouwenopvang in Nederland is de afgelopen jaren steeds meer internationaal gaan werken en steeds actiever geworden in internationale netwerken. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Verbeterplan Vrouwenopvang, gefinancierd door het ministerie van VWS en deels door de investeringen van de instellingen en de Federatie Opvang zelf.

Belangrijkste internationale activiteiten en deelname aan netwerken:

  • Deelname aan WAVE network (Women Against Voilence Europe)

Het Europese netwerk in de aanpak van geweld tegen vrouwen. We zijn actief lid van het netwerk en gaan naar vergaderingen en de jaarlijkse WAVE conferentie.
Zie voor meer info WAVE website: http://www.wave-network.org/
  • Deelname GNWS (Global Network Women's Shelters)

GNWS is opgericht tijdens de eerste Wereldconferentie Vrouwenopvang in 2008.

Nederland neemt deel aan het bestuur van dit wereldwijde netwerk en doet mee aan de Global data count die GNWS elk jaar organiseert. In 2011 heeft de Nederlandse Vrouwenopvang een bestuursvergadering van GNWS georganiseerd in Amsterdam.
Zie voor meer informatie: http://gnws.org/en/

  • Deelname aan de Wereldconferentie Vrouwenopvang in Washington in 2012

De Nederlandse delegatie heeft hiervan een mooi verslag gemaakt dat is te lezen op: http://voinusa.blogspot.nl/


  • Oprichting van FO Internationaal, Veiligheid Vrouwen & Kinderen

Dit is een initiatief waarbij 11 instellingen en de Federatie Opvang de krachten hebben gebundeld om samen met Trijntje Kootstra als extern ingehuurde consultant, te zoeken naar mogelijkheden voor (projectmatige) internationale uitwisselingen. Over de activiteiten die hier uit voortvloeien zal ook op de weblog regelmatig gerapporteerd worden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten