dinsdag 5 februari 2013

Uitwisseling met Turkije

Het ministerie van OCW, directie Emancipatie, organiseert in samenwerking met het Turkije Instituut een bilaterale confererentie over aanpak van geweld tegen vrouwen in Istanbul van donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari. De minister van OCW van Nederland en de minister van Familie Zaken en Sociale Zaken in Turkije zijn gezamelijk tot dit initatief gekomen. De Federatie Opvang / Vrouwenopvang is gevraagd deel te nemen vanwege de kennis en expertise in de aanpak van Huiselijk geweld / geweld tegen vrouwen in Nederland en vanwege de ervaring met de aanpak van huiselijk geweld en de samenwerking met de vrouwenopvang in Turkije in het DOVE project.
Zie:  http://www.opvang.nl/site/item/project-plan-dove

De Nederlandse delegatie bestaat naast vertegenwoordigers van OCW en het Turkije instituut verder nog uit een vertegenwoordigers van het ministerie van VWS, het ministerie van Veiligheid & Justitie, de politie en de wetenschap. Vanuit de Vrouwenopvang gaat de directeur van Arosa mee en de directeur van Moviera.
De Federatie Opvang is vertegenwoordigd door Liesbeth van Bemmel en vanuit FO Internationaal gaat Trijntje Kootstra mee.
In de Turkse delegatie zitten naast vertegenwoordigers van het ministerie van Familie Zaken en Sociale Zaken, vertegenwoordigers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, van gemeenten, van de wetenschap en van NGO's.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten