maandag 11 februari 2013

Expertmeeting Istanbul, presentatie politie

Bij de expertmeeting in Istanbul waren uiteraard ook mensen van de politie. De betrokkenheid van de politie is essentieel in de aanpak van geweld tegen vrouwen / huiselijk geweld.
Vanuit Nederland was Mariette Christophe aanwezig, de landelijk programmaleider in de aanpak van huiselijk geweld. Zij heeft een presentatie gegeven over het huisverbod en hoe dat in Nederland wordt uitgevoerd. Ze begon haar presentatie met een aangrijpende geluidsopname van een melding bij 112 van geweld waarbij een vrouw en kinderen in paniek zijn en duidelijk in een zeer bedreigende situatie verkeren. Het maakte voor iedereen direct de noodzaak van de aanpak van het geweld pijnlijk duidelijk.

Bij de Turkse delegatie zat een man van de politie en een vrouw van de gendarmerie. De politie opereert in de steden en de gendarmerie in de afgelegen gebieden.
Zowel bij de gendarmerie als bij de politie zijn er projecten en programma's om de aanpak van geweld te verbeteren. Onderdeel daarvan zijn trainingen en de invoering van standaard formulieren en standaard instrumenten voor risk assessment. Zie de presentatie: http://www.opvang.nl/files/PP_Presentatie_van_de_politie_in_Turkije.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten