dinsdag 28 mei 2013

WAVE Coco meeting deel twee

Bijdrage van Liesbeth van Bemmel vanuit Wenen

Gister was de eerste dag en vandaag de tweede dag van de Coco meeting van het WAVE netwerk in Wenen. Het waren twee intensieve vergaderdagen. Met veel informatie en goede vooruitgang.
Het is steeds weer schokkend om te horen dat in veel landen vrouwenopvang organisaties veel moeite hebben om stabiele financiering te vinden voor hun basale activiteiten. 

Veel wordt nog gedaan door vrijwilligers en via project subsidies. In de subgroepen zijn veel burning issues verzameld die om aandacht vragen. Daarbij is het  is goed om horen dat veel landen bereid zijn om de Istanbul conventie te ondertekenen en te ratificeren. Het lijkt er op dat mogelijk volgend jaar al 10 landen het verdrag hebben geratificeerd zodat het in werking gaat treden. Dat zou een mooie mijlpaal zijn.

Verder is het goed om te zien dat het WAVE netwerk zich verder professionaliseert door te werken met een coördinatie comité dat goed wordt voorgezeten en door te discussiëren over formaliseren van het netwerk, met oog voor het behouden van het informele karakter dat het nu heeft. Als voorzitter van de werkgroep Structuur & Financiën probeer ik dat in goede banen te leiden. Het plan is om de discussie hierover bij de volgende Coco meeting voor te zetten in oktober voorafgaand aan de WAVE Conferentie in Sofia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten