zondag 26 mei 2013

WAVE Coco Meeting in Wenen

Bijdrage van Liesbeth van Bemmel uit Wenen

Vandaag ben ik in Wenen aangekomen voor de vergadering van het Coördinatie Comité (Coco Meeting) van het netwerk Women Against Violence Europe (WAVE).
Rosa en Maria op de WAVE conferentie in 2009
De Coco meeting is twee keer per jaar. Een keer tijdens de WAVE conferentie en een keer in Wenen in het voorjaar.

Tot vorig jaar kon elke regio (een cluster van een aantal landen) één afvaardiging naar de vergadering sturen. Wij zaten in een regio met Belgie en hadden de afspraak dat we bij toerbeurt aan de vergadering deel zouden nemen. Omdat het lastig bleek te zijn om één iemand meerdere landen te laten vertegenwoordigen is besloten om nu ieder de land de mogelijkheid te geven om een persoon af te vaardigen. Vanuit Nederland doe ik dat bij toerbeurt met Bert Groen van Movisie.

Ons beider missie is om meer structuur aan te brengen in het netwerk en in de vergaderingen. Daarin maken we langzaamaan vorderingen. Vorig jaar is een voorzittersduo benoemd voor de Coco vergadering en daarnaast is een werkgroep Structuur & Financiën gestart waar ik de voorzitter van ben. Vanuit die hoedanigheid heb ik morgen, samen met de Rosa en Maria van het WAVE bureau een afspraak met een Oostenrijkse jurist om advies te vragen over de beste juridische basis voor het WAVE netwerk dat nu een informele basis heeft en nog geen rechtspersoon is.

Ik ben benieuwd naar de vergaderingen morgen en naar de afspraak met de jurist. Vanavond hebben we eerst nog een informele ontmoeting met een drankje en een hapje om bij te praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten