dinsdag 10 maart 2015

Start 59e editie van de Commission of the Status of Women

Vandaag start in New York de 59e editie van de Commission of the Status of Women met een algemene verklaring die afgelopen weken is onderhandeld. Dit proces is net als voorgaande jaren goed te volgen via de blogs van Atria en Wo=men. De NGO's hebben hiervoor niet of nauwelijks ( alleen indirect) input kunnen geven. Het document valt tegen, een blok van conservatieve landen is debet hieraan. Daarom actie bij de lancering van het document.Een omvangrijke groep vertegenwoordigers van veel ( internationaal werkende ) organisaties uit Nederland is in New York aanwezig. De omvang van events voor alle thema's is ongekend groot.

Wij gebruiken dit jaar de gelegenheid van deze grootschalige bijeenkomst vooral voor afspraken die betrekking hebben op de komende wereldconferentie in november. Gisteren, 8 maart, internationale vrouwendag, kwam het tijdelijk bestuur van GNWS ( Global Network of Women's Shelters) bijeen voor een vergadering over de verdere ontwikkeling van het netwerk, de formele vestiging van het netwerk in Den Haag, en de bespreking van met name programma van de wereldconferentie.  


Mooi om mee te maken: ieder jaar zijn er in de ontwikkeling van ' regionale' (eigenlijk continentale) netwerken weer mooie stappen gezet en raakt het Global Netwerk beter verankerd.
In Den Haag in november zal het tijdelijk bestuur plaats gaan maken voor een bestuur met goede vertegenwoordiging uit alle continenten, het voorwerk daarvoor vindt de komende maanden plaats.


Deze week volgen twee events over de wereldconferentie, waarvan de eerste, morgenmiddag, georganiseerd is door de Nederlandse regering. Via aanmeldingen is de zaal al volgeboekt, een positief signaal! Ook via een grote hoeveelheid folders doen we ons best de belangstelling voor de conferentie te vergroten.

Op de to do lijst verder: afspraken met onze Amerikaanse collega's die de vorige conferentie organiseerden, met GNWS' ers uit verschillende continenten, met mogelijke sponsoren. Ogen en oren staan intussen open voor interessante bijdragen voor het conferentieprogramma...

Later deze week meer.
Groet van Riekje Kok en Aleid van den Brink   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten